egyedi ékszerek fából
MENÜ
Főoldal
Bemutatkozás
Vásárok, Rendezvények
Elérhetőség
Szállitási, fizetési feltételek
Webáruház
Fafajták
Fórum
Én   
Virág Stefan vagyok. Egy Magyarországi kis faluban, Pázmándfalun élek. Kicsi, de a kor technikai igényeinek megfelelő műhelyem van, ahol fa termékek készítésével foglalkozom.   Már gyermekkoromban érdekelt a természet egyik legszebb terméke a fa. Hobbimmá vált a megmunkálása. E hobbit később hivatásul választottam. Bútor asztalos lettem. Szerencsémre öreg mesterem a famegmunkálás, antik bútor restaurálás minden fortélyát ismerte, melyeket igyekezett nekem átadni, hogy az utókor számára is megmaradjanak. Ő ismertetett meg velem a fában, mint alapanyagban rejlő szépségekkel és lehetőségekkel.
 
Érdeklődésem a hétköznapi fajták mellet az egzotikus eregyengetésedetű, különleges színeket, struktúrákat, szépségeket rejtő fajták felé fordult. Öröm számomra az illat,a csiszolás utáni simaság,szín kavalkád és érzem,hogy a természet ajándéka.
  Velem született kreativitásom ösztökélt, hogy feleségemnek ékszereket készítsek e csodálatos anyagból, melyeket örömmel és büszkén viselt. Ismeretségi körünk is felfigyelt a különös megmunkálási módra. Biztattak, hogy e különlegesen érdekes és szép termékeknek a piacon is van jövője. Hallgattam rájuk és ösztönömre is. Azóta készítek újabb és újabb, változatos kollekciókat, melyeknek a vásárokon különböző kézműves termékek között már eddig is nagy sikere van.A vásárok sikerei a választék, a kínálat bővítésére ösztönzött. A fából készült gyermekjátékoknak, logikai játékoknak Magyarországon eddig is nagy hagyománya volt. Ezt igyekszem bővíteni saját termékeimmel. Ezek a termékek a gyermekek szabadidős tevékenységében a logikus gondolkodás képességét is fejlesztik esztétikai értékeik mellett.

  A magyar hadtörténelem már diákkoromban foglalkoztatott. Így ismertem meg a mai világhírű magyar íjászatot és magát e csodálatos fegyvert. faekszerAz elsőt játékból csináltam magamnak,de újabb kísérletezésre is ösztönözött. Beláttam, hogy a fegyver korai sikere az anyagában, különleges készítési módjában rejlik. A régi gyakorlatot, hagyományokat ötvöztem saját kísérletezésem eredményeivel. A termékek kiállták a hobbi íjászok, íj készítők kritikáját. Ma már a szakmai, esztétikai kritériumoknak teljes mértékben megfelelő, egyedi készítésű „vadász reflexíjak” kerülnek ki a célszerszámokkal és anyag készlettel rendelkező műhelyemből.www.faekszer.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!